Luftballong runt om i världen

Att flyga luftballong
är en makalös känsla. Man flyger fram helt ljudlöst över marken och kan se ut över olika omgivningar. Idag finns det vissa luftballongsresor runt om i världen som blivit extremt populära, just för att man kan se omgivningen på ett mycketunikt sätt. Det är en möjligheterna att skapa en resa som man absolut kommer minnas för hela livet.

Luftballo21254945464_245a377761_bng över sagolika Kappadokien

Detta är en magisk plats där flera tiotal (om inte hundratal) varmluftsballonger samlas för att ta turisterna på en minnesvärd resa. Här får man se vyerna över Turkiets toppiga berg med svarta hattar. Området begravdes för flera miljoner år sedan under vulkanisk aska och lava och har med åren, tack vare vind och vatten, bildat ett väldigt unikt landskap. Bäst är det att genomföra denna utflykt under de mindre populära tillfällena så som april till maj eller september till oktober (när det inte är sommar), för att undvika hettan och extremt långa köer.

Luftballong över den afrikanska safarivärlden

När man befinner sig i Tanzania vid Serengeti National Park kan man få uppleva safarivälden genom luftballong. Det är ett äventyr som man sent kommer glömma. Uppifrån ballongen kan man se hela parken, de gyllene grässlätterna och de olika djuren som finns i regionen som zebror, gaseller och gnuer. Genom att ljudlöst ta sig fram kan man även möta lejon, leoparder, flodhästar oc
h mycket annat vackert. Det är mycket milt klimat och ballongfärden passar därför året om.

Luftballong över den vackra sjön Champlain i Vermont

Genom luftballongsturen upplever man de gröna bergen, stränderna och den unika sjön Champlain i Vermont. Vyerna är slående och storartade när man befinner sig på högre höjder. Vid en lägre höjd kan man komma nära djuren som befinner sig på marken. Man får ta del av kyrktorn, segelbåtar på sjön och de olika slingrande landsvägarna. Ballongerna flyger året om, så länge vädret tillåter. Hösten är dock populärast med de berömda fallande lövverken.