Fler exotiska platser att upptäcka med luftballong

Det finns många olika platser runt om i världen som borde upptäckas med luftballong. Platser som man vanligtvis upptäcker till fots eller med bil, kan få helt nya och unika vyer via luftballong. Man får se vidsträckta landskap, samtidigt som luftballongen ger en möjlighet att se detaljerna som finns. Missa inte dessa chanser!

Upptäck Toscahot-air-ballons-1na fast i Kroatien

När man ser fastlandet från luften förstår man varför Istrien kallas för ”det kroatiska Toscana”. Detta är en piltspetsformad halvö i nordvästra Kroatien som gränsar till Italien och Slovenien. Landskapet liknar ett ihopsytt täcke med olika tomter, vingårdar och olivlundar. Med luftballongen tar man sig fram mellan kullarna och längst de tjocka ekskogar som döljer regionens eftertraktade tryffelområden. Här får man uppleva de gotiska klocktornen. Ballongflygning är särskilt populär i september och oktober, när temperaturen sjunker.

Upptäck Loiredalen i romantiska Frankrike

Loirdalen ligger sydväst om Paris och sträcker sig utöver ett landskap med mer än 800 slott och herrgårdar. Att ta sig fram genom landskapet med luftballong upplevs som en dröm med olika idylliska vingårdar, stenbyar, slingrande floder och vattendrag längs regionen. Det är bäst att lyfta mellan april och oktober när våren börjar få naturen grönskande, slotten är öppna för besök, och det finns mindre kyla i luften.

Svävande över ett täcka av snö

Genom ett bergigt landskap i staden Gstaad i Schweiz flyger man genom en himmel som upplevs som ett svävande moln. Tänk att få sväva över typiska schweiziska stugor och byar fullkomligt överskuggade under de imponerande taggiga topparna i Gstaad. Under den årliga International Ballongfestivalen i Chateau d’Oex, som hålls den sista veckan i januari varje år, ser man dussintals färgglada ballonger från hela världen fylla den alpina himlen. Vintern är den tidpunkt när denna lilla by i de schweiziska alperna verkligen lever upp. Inte bara känd för de olika vintersporter som man kan utföra, utan Gstaad är regionen bland bergen som skapar underbara flygförhållande gör luftballonger.