Att flyga luftballong som hobby eller pilot

Att flyga ballong kan vara en livslång hobby, en engångsföreteelse som man vill testa (men som man sent kommer glömma) och kan ges bort som en uppskattad present till en vän eller familj. Det finns många goda anledningar till varför man bör testa att flyga med en luftballong, i alla fall minst en gång i livet!

Kan man köpa en flygning hos ballongföretagen?

Ja! Olika ballongföHot_Air_Balloonsretag erbjuder olika sorters möjligheter för att testa luftballongsflygning. Oftast säljs olika biljetter eller presentkort som man kan ge bort. Man kan köpa olika typer av paket där andra saker också kan ingå så som att landa med ballongen på en specifik plats och genomföra en minnesvärd picknick.
Tänk att dig att kunna ge bort en minnesvärd gåva till någon som man verkligen bryr sig om. Eller varför inte uppleva något nytt tillsammans med familj och vänner. På så sätt kan man verkligen skapa en gåva för livet ut!

Hur fungerar det att flyga ballong som en hobby?

Idag finns det många människor som älskar att flyga med varmluftsballonger och därför har man skapat olika föreningar för att likasinnade individer skall kunna mötas upp. Ballongklubbar finns runtom i Sverige även om det ännu inte är det största idrotten. Som hobby kan man flyga med ett ballongföretag eller som privatflygare. Man behöver nämligen vara fler för att kunna flyga ballong. Förutom själva piloten skall det finnas ett team som hjälper till med ballongen på marken. På så sätt är ballongflygning en mycket social syssla.

Hur blir man ballongpilot?

Att flyga en ballong kräver att man har pilotcertifikat, precis som för att flyga ett flygplan. Genom SBF och tillstånd från transportstyrelsen kan man delta vid flygskolor för att ta sitt certifikat. Det finns instruktörer fördelade runt om i Sverige. Man måste även införskaffa sig rätt utrustning, vilket kan kosta en hel del.